نمودارهای جریان و تشریح فرایندها
✅ ایزو 22000
✅ تیم ایمنی غذا باید نمودارهای جریان را بعنوان اطلاعات مدون برای محصولات یا رده های محصول و فرآیندهای تحت پوشش FSMS، ایجاد، نگهداری و بروزآوری نماید.
✅ نمودارهای جریان، بازنمایی تصویری فرایند را ارائه می دهند. نمودارهای جریان هنگام اجرای تحلیل خطر باید بعنوان مبنایی برای ارزیابی احتمال وقوع، افزایش، کاهش یا بروز خطرات ایمنی غذا مورد استفاده قرار گیرند.
✅ نمودارهای جریان باید واضح، صحیح و در حد کافی برای اجرای تحلیل خطر دارای جزئیات باشند. نمودارهای جریان باید بر حسب اقتضاء شامل موارد زیر باشند:
الف) توالی و تعامل گام ها در عملیات؛
ب) هر نوع فرآیند برون سپاری شده؛
ج) جایی که مواد اولیه، ترکیبات، مواد کمکی فرآوری، مواد بسته بندی، تأسیسات و محصولات واسط وارد جریان میشود؛
د) جایی که بازکاری و بازیافت انجام میشود؛
ه) جایی که محصولات نهایی، محصولات واسط، محصولات فرعی و ضایعات منتشر یا دفع میشود.
✅ تیم ایمنی غذا باید صحت نمودارهای جریان را در محل تأیید کرده، در صورت نیاز بروزآوری نموده و بعنوان اطلاعات مدون در این بخش از ایزوسافت بارگذاری و نگهداری نماید.
✅ تیم ایمنی غذا باید تا حد لازم برای اجرای تحلیل خطر، موارد زیر را تشریح نماید:
الف) جانمایی بناها، از جمله نواحی رسیدگی به غذا و غیرغذایی؛
ب) تجهیزات فراوری و مواد در تماس، مواد کمک فراوری و جریان مواد؛
ج) PRPهای موجود، پارامترهای فرایند، اقدامات کنترلی (در صورت وجود) و یا سختگیری که اعمال می شود یا روش های اجرایی که می توانند روی ایمنی غذا تأثیر بگذارند؛
د) الزامات بیرونی (مانند الزامات از طرف مراجع قانونی و مقرراتی یا مشتریان) که می تواند روی گزینش و سخت گیری اقدامات کنترلی تأثیر بگذارد.
✅ تغییرات ناشی از تغییرات فصلی یا الگوهای نوبتکاری باید بر حسب اقتضاء محسوب شوند.
✅ این تشریح ها باید بر حسب اقتضاء بعنوان اطلاعات مدون بروزآوری و در این بخش از ایزوسافت نگهداری شود.