رده بندی اقدامات کنترلی
✅ رده بندی اقدامات کنترلی (ایزو 22000)
✅ سازمان باید اقدام(های) کنترلی شناسایی شده منتخب را برای مدیریت شدن به عنوان OPRP(ها) یا در CCPها دسته بندی نماید.
✅ این دسته بندی باید با استفاده از رویکردی نظام مند انجام شود. برای هر یک از اقدامات کنترلی منتخب، باید یک ارزیابی به شرح زیر انجام گیرد:
الف) احتمال خطا در عملکرد آن؛
ب) شدت پیامد در صورت خطا در عملکرد آن؛ این ارزیابی باید شامل موارد زیر باشد:
1) تأثیر روی خطرات بارز شناسایی شده ایمنی غذا؛
2) موقعیت مکانی نسبت به سایر اقدام(های) کنترلی؛
3) آیا آن به طور ویژه برای کاهش خطرات تا سطحی قابل قبول ایجاد و اعمال میشود؛
4) آیا آن یک اقدام منفرد یا بخشی از ترکیب اقدام(های) کنترلی است.
✅ همچنین برای هر اقدام کنترلی، رویکردی نظام مند باید شامل ارزیابی امکان سنجی موارد زیر باشد:
الف) ایجاد حدود بحرانی قابل اندازه گیری و یا معیارهای اقدام قابل اندازه گیری/قابل مشاهده؛
ب) پایش برای یافتن هر نوع خطایی که درون حد بحرانی و یا معیارهای اقدام قابل اندازه گیری/ قابل مشاهده باقی می ماند؛
ج) اجرای به موقع اصلاحات در صورت خطا.
✅فرایند تصمیم گیری و نتایج انتخاب و گروهبندی اقدامات کننرلی باید بعنوان اطلاعات مدون در این بخش از ایزوسافت نگهداری شود. تیم ایمنی میتواند این فرایند تصمیم گیری را در بخش توضیحات هر رکورد تشریح نماید.
✅ ایزوسافت، در یک حالت سختگیرانه، شیوه مدیریت اقدام کنترلی را CCP و در بقیه حالات، OPRP پیشنهاد میکند، اما تیم ایمنی سازمان با درنظرگرفتن پاسخ سؤالات رده بندی و متودولوژی درنظرگرفته شده خود، شیوه مدیریت اقدام کنترلی مربوطه را باید در فیلد مربوطه انتخاب و ثبت نماید.
✅ الزامات بیرونی (نظیر الزامات قانونی، مقرراتی و مشتری) که می تواند روی گزینش و سختگیری اقدامات کنترلی اثر بگذارد نیز باید بعنوان اطلاغات مدون در این بخش از ایزوسافت نگهداری شود.